Museum Rotterdam '40-'45 NU

Museum Rotterdam '40-'45 NU

In Museum Rotterdam ’40-’45 NU beleef je wat het betekend wanneer jouw stad gebombardeerd wordt. Hoe ziet je leven eruit als je daarna vervolgd en onderdrukt wordt?

In een 28 meter lange vitrinegalerij staan bijna alle objecten uit onze verzameling opgesteld. Er zijn wapens te zien en uniformen, maar ook alledaagse voorwerpen. Achter die soms doodgewone dingen steken vaak bijzondere verhalen.

Hier is alle praktische informatie over het Museum Rotterdam '40-'45 NU te vinden 

Hier is alle toegankelijkheidsinformatie over het Museum Rotterdam '40-'45 NU te vinden

Het aanbod

Toegankelijk Museum brengt voor het Museum Rotterdam '40-'45 NU het volgende programma onder de aandacht:

In de locatie aan de Coolhaven beleef je wat het betekent wanneer jouw stad gebombardeerd wordt. Hoe ziet je leven eruit als je daarna vervolgd en onderdrukt wordt? 

Ontdek wat er in Museum Rotterdam '40-'45 NU te zien en te beleven is. Bekijk hier wat je van de tentoonstelling kunt verwachten.

Prikkelvriendelijk bezoek

Een museumbezoek kan voor sommige bezoekers best vermoeiend zijn vanwege verschillende prikkels zoals geluiden, geuren, kleuren en drukte. Heb jij moeite met het bezoeken van Museum Rotterdam tijdens reguliere openingstijden vanwege de vele prikkels? Kom dan naar de eerste editie van een prikkelvriendelijk bezoek bij Museum Rotterdam op woensdag 3 juli. Tijdens deze ochtend zijn er minder bezoekers, staan video's uit, is er een rustruimte en draait de experience niet. Zo kunnen bezoekers van alle leeftijden op een rustige manier genieten van de collectie van Museum Rotterdam.

Wat kunnen bezoekers verwachten

Let op: 

Het Prikkelvriendelijke bezoek is van 9.00 tot 10.45 uur. Om 10.45 uur is er de mogelijkheid om toch nog onze experience te bekijken. Om 11 uur gaat het museum open voor regulier publiek.

Op de website van het museum vind je de data waarop je het musuem prikkelvriendelijk kunt bezoeken. Daarnaast bieden ze ook een prikkelplattegrond en het voorbereidingsdocument zodat je vooraf kunt bekijken wat je kunt verwachten.

Adres:
Coolhaven 375
3015 GC Rotterdam

Het museum is geopend
op dinsdag t/m zondag  van 11.00 tot 17.00 uur  

Contact:
+31 (0)10 217 67 73
info@museumrotterdam.nl