Dordrechts Museum

Tussen de bomen door op het grasveld, is het rood bakstenen gebouw te zien waar het museum in is gevestigd.

Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum vind je zes eeuwen schilderkunst. Van zestiende-eeuwse altaarstukken tot de meest actuele schilderkunst. Het is een levende collectie, waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. Het verzamelgebied tot circa 1850 heeft een Dordts accent, de periode daarna is nationaal georiënteerd. De oude kunst weerspiegelt met name het rijke verleden van de stad. Ook de traditie van de schilderkunst speelt door de hele collectie een centrale rol. Het werk van hedendaagse kunstenaars sluit daar bij aan, doordat zij reflecteren op het schilderen zelf, op thema's die in de collectie zijn terug te vinden of op de maatschappelijke actualiteit.

Hier is alle praktische informatie over het Dordrechts Museum te vinden 

Hier is alle toegankelijkheidsinformatie over het Dordrechts Museum te vinden

In zaal met verschillende schilderen staat een vrouw die in gebaren een verhaal vertelt

Het aanbod

Toegankelijk Museum brengt voor het Dordrechts Museum het volgende speciale programma onder de aandacht:

Een vrouw staat in gedachten verzonken naar een schilderij te kijken.

Dordrechts Museum in gebarentaal

Het Dordrechts Museum vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedere bezoeker. Daarom werkt het museum samen met dove rondleiders, die voor doven en slechthorenden rondleidingen verzorgen in de Nederlandse Gebarentaal. In deze interactieve rondleiding ontdek je alles over de hoogtepunten in de vaste collectie van het Dordrechts Museum en in de tentoonstellingen.


De rondleiding in gebarentaal wordt je aangeboden op verschillende momenten in het jaar. Voor meer informatie over de data en het boeken van een ticket kun je terecht op de website van het Dordrechts Museum

Adres:
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

Het museum is geopend
op dinsdag t/m zondag  van 11.00 tot 17.00 uur  

Contact:
+31 787 708 708
info@dordrechtsmuseum.nl