Belasting & Douane Museum

Een foto van het statige pand waarin het museum is gevestigd. Het bestaat uit een geel bakstenen gebouw links en rechts een rood bakstenen gebouw. Beide gebouwen zijn door een glazen ingang met elkaar verbonden.

Belasting & Douane Museum

Van fietsplaatje tot smokkelfiets, het Belasting & Douane Museum is een eigentijds museum rond een thema van maatschappelijk belang. Het museum biedt jong en oud een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane. Leer de fiscale geschiedenis kennen en kom naar het museum. 

Behalve nuttig, kunnen belastingen ook grappig, apart of zelfs een beetje wonderlijk zijn. Ga op ontdekkingsreis in het Belasting & Douane Museum en laat je verrassen. Bijzondere objecten en verhalen geven je een thematisch en interactief kijkje in ons fiscale verleden. Waarover moest men vroeger tol en accijns betalen? En wat werd er vroeger eigenlijk allemaal gesmokkeld. Bezoek het museum en ontdek samen de verhalen uit het verleden. 

Hier is alle praktische informatie over het Belasting & Douane Museum te vinden 

Een afbeelding van een schilderij met op de voorgrond een vitrine met zilver servies

Het aanbod

Toegankelijk Museum brengt voor het Belasting & Douane Museum de volgende speciale programma's onder de aandacht:

Een foto van het museumcafe

Belasting & Douane Museum met Gebaren

Een videoroute langs diverse highlights van het museum of een rondleiding met gebaren langs diverse highlights van het museum. 

Dit programma is in ontwikkeling.

Mensen staat voorovergebogen naar een details op een schilderij te kijken.

Belasting & Douane Museum Ongezien

Een rondleiding met verrijkingen langs de vaste collectie van het museum.

Dit programma is in ontwikkeling.

een deel van de vaste collectie opstelling met op de voorgrond zilverwerk

Belasting & Douane Museum Prikkelarm

Een prikkelarm bezoek voor openingstijd tussen 09.00 en 11.00 uur met een rondleider langs de vaste collectie van het museum.

Dit programma is in ontwikkeling .

Een foto van een deel van de vaste tentoonstellingszaal

Ontdek wat er in vaste expositie(s) in het Belasting & Douane Museum te zien en te beleven is. Naast de vaste presentatie zijn er ook altijd tijdelijke tentoonstellingen, waardoor ons aanbod verrassend blijft. Benieuwd wat er nu te zien is in het museum? Bekijk hier welke tentoonstellingen er zijn.

Museumcafé en tuin

Na uw bezoek is het goed toeven in ons fijne, rustige café op de begane grond. En, bij mooi weer in de ruime binnentuin met terras.

Adres:
Parklaan 14-16
3016 BB Rotterdam

Het museum is geopend
op dinsdag t/m zondag  van 11.00 tot 17.00 uur  

Contact:
tel.  088 – 1514900
info@bdmuseum.nl