Activiteiten

De museumgids

Foto van Kirsten de Ven

Kirsten de Ven

Kirsten de Ven neemt je graag mee tijdens haar rondleidingen in de musea in Rotterdam e.o.  Zij is i.s.m. o.a. FOAM door 'Museum in Gebaren’ , onderdeel van stichting 'IN Gebaren' dat gerund wordt door Roos en Martine Wattel, getraind als museumgids en heeft in de afgelopen jaren haar kennis en ervaringen mogen vergaren bij o.a. het Wereldmuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, Maritiem Museum, De Lakenhal en Hortus Botanicus in Leiden. Daarnaast werkt zij als zintuigelijke stadsgids voor Stichting Oren en Ogen Tekort. 

Met haar bedrijf Mauvier Kunst & Cultuur met Gebaren werkt ze aan verschillende projecten zoals educatie voor dove en slechthorende kinderen en doofvriendelijke toegankelijkheid.

Rondleidingen in gebarentaal in het Dordrechts museum worden aangeboden door de organisatie IN Gebaren

Rondleidingen voor mensen
met een  visuele beperking

Wordt aangeboden door:

De museumgids

Voor de Ongezien rondleidingen zijn verschillende museumdocenten opgeleid zodat we een mooie gevarieerde poole van gidsen hebben die de rondleidingen in de verschillende musea kunnen verzorgen. Zij worden ondersteund door een groep vrijwilligers die extra hulp bieden bij de rondleiding.

Bij sommige musea is de ontwikkeling van het programma nog in volle gang. Maar als de rondleidingen zijn gepland, kun je ze vonden op onze website.

Prikkelarm en prikkelvriendelijk

Rondleidingen voor mensen die tijdens een regulier bezoek teveel prikkels ervaren en daardoor niet kunnen genieten van een bezoek

Wordt aangeboden door:

Wat is het verschil?

Niet in elk museum is het mogelijk om een volledig prikkelarm bezoek aan te bieden. Soms is de tentoonstelling of het gebouw al erg prikkelrijk. Op deze locaties worden prikkelvriendelijke momenten aangeboden waarbij alle prikkels die wel kunnen worden voorkomen, worden weggenomen. In de voorbereidingsdocumenten van het museum wordt duidelijk aangegeven wat er wel en niet mogelijk is, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden op het bezoek.