Activiteiten

De museumgids

Foto van Kirsten de Ven

Kirsten de Ven

Kirsten de Ven neemt je graag mee tijdens haar rondleidingen in de musea in Rotterdam e.o.  Zij is i.s.m. o.a. FOAM door 'Museum in Gebaren’ , onderdeel van stichting 'IN Gebaren' dat gerund wordt door Roos en Martine Wattel, getraind als museumgids en heeft in de afgelopen jaren haar kennis en ervaringen mogen vergaren bij o.a. het Wereldmuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, Maritiem Museum, De Lakenhal en Hortus Botanicus in Leiden. Daarnaast werkt zij als zintuigelijke stadsgids voor Stichting Oren en Ogen Tekort. Met haar bedrijf Mauvier Kunst & Cultuur met Gebaren werkt ze aan verschillende projecten zoals educatie voor dove en slechthorende kinderen, doofvriendelijk toegankelijkheid.

Rondleidingen voor mensen
met een  visuele beperking

Wordt aangeboden door:

De museumgids

Voor de Ongezien rondleidingen zijn verschillende museumdocenten opgeleid zodat we een mooie gevarieerde poole van gidsen hebben die de rondleidingen in de verschillende musea kunnen verzorgen. Zij worden ondersteund door een groep vrijwilligers die extra hulp bieden bij de rondleiding.

Bij sommige musea is de ontwikkeling van het programma nog in volle gang. Maar als de rondleidingen zijn gepland, kun je ze vonden op onze website.