Depot Boijmans Van Beuningen

Een foto van het spiegelende depot gebouw

Het Depot

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien.

Hier is alle praktische informatie over Depot Boijmans Van Beuningen te vinden.

Hier is alle informatie over toegankelijkheid van Depot Boijmans Van Beuningen te vinden.

Kirsten die een rondleiding in gebaren geeft in een van de depot compartimenten

Het aanbod

Toegankelijk Museum brengt voor Depot Boijmans Van  Beuningen graag twee speciale programma's onder de aandacht:

Een groep mensen met geleidestoken luistert naar een kunstdocent die iets vertelt in het atrium van het depot

Boijmans met Gebaren

Tijdens de rondleiding Boijmans met Gebaren is er een stemtolk en/of schrijftolk aanwezig die vertaalt wat er in gebaren verteld wordt zodat de rondleiding geschikt is voor zowel mensen die doof of slechthorend zijn, als voor horende mensen. Depot Boijmans Van Beuningen organiseert instaprondleidingen en groepsrondleidingen.

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotcompartimenten of ruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. En dat alles in gebarentaal.

twee vrouwen voelen aan een maquette van het atrium van het depot

Ongezien Boijmans 

De rondleidingen van Ongezien Boijmans geven mensen met een visuele beperking een goed beeld van wat Depot Boijmans Van Beuningen is en wat er allemaal te zien is. Er zijn drie verschillende rondleidingen die allemaal een ander onderdeel van het Depot belichten. De rondleidingen zijn ieder apart te volgen en samen geven ze een complete ervaring van dit unieke gebouw. 

De rondleidingen zijn uitermate geschikt voor mensen met een visuele beperking en mensen die blind zijn. Ook mensen die geen visuele beperking hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Adres:
Museumpark 24
3015 CX Rotterdam 

Depot Boijmans Van Beuningen is
van dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 tot 17.00 uur. 


Contactgegevens:
Tel: 010 44 19 400
info@boijmans.nl