Huis van Gijn

Aan een gracht met boten aan de kade staat het drie verdiepingen tellende Huis van Gijn

Huis van Gijn

Huis Van Gijn is het monumentale huis van bankier en hartstochtelijk verzamelaar Simon van Gijn. Hij bepaalde dat het een museum moest worden waar mensen konden genieten van mooie dingen. Een rondgang door het huis verraadt Van Gijns brede belangstelling: van schilderijen, prenten, wapens en schepen tot meubels, zilver en keramiek. Op de speelgoedzolder is een unieke verzameling 19de- eeuws speelgoed te zien. Alles interesseerde Van Gijn en alles wat hij kocht kreeg een plaats in zijn huis. Maar niet álles in het museum is afkomstig van Van Gijn zelf. Zijn verzamelingen zijn samengevoegd met die van de Vereniging Oud-Dordrecht. De collectie groeit nog steeds.

Hier is alle praktische informatie over het Huis van Gijn te vinden 

Hier is alle toegankelijkheidsinformatie over het Huis van Gijn te vinden

Handen voelen aan de figuurlijke houtsnedes van een kast.

Het aanbod

Toegankelijk Museum brengt voor het Huis van Gijn het volgende speciale programma onder de aandacht:

Een foto van een rijkelijk versierde dinertafel.

Huis van Gijn op gevoel

In Huis Van Gijn zijn al je zintuigen op bezoek in de 19de eeuw. Je hoort de bel voor de bediening, je ruikt de specerijen in de keuken, je voelt de luxe stof van de avondjurk van de vrouw des huizes. Loop door de marmeren gang naar de eetkamer met decoratieve houten wandbekleding, ervaar de ruimte van de grote ontvangstzaal en sta zelf achter het keukenfornuis. Een bezoek aan Huis Van Gijn stelt al je zintuigen op scherp.

De rondleiding wordt je aangeboden op verschillende momenten in het jaar. Voor meer informatie over de data en het boeken van een ticket kun je terecht op de website van het Huis van Gijn

Adres:
Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht

Het museum is geopend
op dinsdag t/m zondag  van 11.00 tot 17.00 uur  

Contact:
+31 78 770 5240
info@huisvangijn.nl