Kunstinstituut Melly

Kunstinstituut Melly

Melly is een Kunstinstituut in Rotterdam die hedendaags werk van beeldend kunstenaars en cultuurmakers presenteert en bevraagt.

Kunstinstituut Melly is oorspronkelijk opgezet als een kunsthuis met als missie de ideeën en het werk van hedendaagse beeldende kunstenaars en cultuurmakers te presenteren en te bespreken. Om onze kerntaak, het presenteren van hedendaagse kunst en theorie, te vervullen, organiseren we tentoonstellingen, geven we kunstopdrachten, publiceren we en ontwikkelen educatieve- en samenwerkingsprojecten. Daarbij past het instituut een praktijk van collectief leren toe. Dit betekent dat verschillende vormen van kennis ruimtelijk inzichtelijk worden gemaakt en dat informatie gesocialiseerd wordt. Publieke betrokkenheid is een intrinsiek onderdeel van onze creatieve processen en artistieke presentaties.

Hier is alle praktische informatie over Kunstinstituut Melly te vinden 

Hier is alle informatie over toegankelijkheid van Kunstinstituut Melly te vinden

Het aanbod

Toegankelijk Museum brengt voor Kunstinstituut Melly de volgende speciale programma's onder de aandacht:

Sensory tour voor doven en slechthorenden

Datum: zondag 14 juli 2024

Tijd: 13:00–14:00

Wij hebben een speciale rondleiding ontwikkeld door de tentoonstelling My Oma, geleid door Kirsten de Ven - Smit, een art mediator voor doven en slechthorenden. Deze rondleiding wordt aangeboden in Nederlands Gebarentaal en is geschikt voor het hele gezin.

SENSORY TOURS

Onze Sensory Tours richten zich op het stimuleren van één zintuig per keer. Dit zorgt ervoor dat iedereen, onafhankelijk van zichtbare of onzichtbare beperkingen, kunst op een inclusieve manier kan ervaren. Tijdens de My Oma tentoonstelling leiden art mediators met specialistische kennis in toegankelijkheid je door een fascinerende en op maat gemaakte ervaring. Deze is specifiek ontworpen voor personen met speciale behoeften.

Reserveren?
Via de ticketknop hieronder is het mogelijk om een gratis ticket te reserveren. We vragen eventuele begeleiders om zich ook aan te melden. Het is mogelijk om in één keer 2 tickets te reserveren.

Sensory tour voor blinden en slechtzienden

Terwijl de meeste tentoonstellingen visueel gericht zijn en kunstbeleving primair via het kijken plaatsvindt, streven onze tentoonstellingen ernaar om een ervaring te bieden die alle zintuigen aanspreekt. Ze combineren ruimtelijke opzet, diverse media en kunstwerken om een alomvattende sensatie te creëren. Echter, niet iedereen kan op deze wijze van kunst genieten, door zowel zichtbare als onzichtbare beperkingen.

Onze nieuwe serie Sensory Tours is ontworpen om deze uitdaging aan te gaan. We focussen ons op één zintuig per keer. De rondleidingen voor blinden en slechtzienden zullen geleid worden door de ervaren art mediators Roos Wijma en Lisa Diederik. Deze rondleidingen zijn alleen in het Nederlands.

Houd onze website en socials in de gaten voor nieuwe data.

Adres:
Witte de Withstraat 50,
3012 BR Rotterdam

Het museum is geopend
woensdag t/m zondag  van 11.00 tot 18.00 uur
en op vrijdag van 11.00 - 21.00 uur


Contact:
telefoon 010 411 0144
office@kunstinstituutmelly.nl